Oprichter en dirigent
Robbert van Sterkenburg

 

SCHOONHOVEN • Maandag 29 maart 2021 overleed op 56-jarige leeftijd, aan de gevolgen van corona,  koordirigent, pianist, componist en arrangeur Robbert van Sterkenburg. Een vakman die zijn muzikale talent op tal van koren en leerlingen heeft overgebracht.

Robbert heeft in 2009 Popkoor Schoonhoven opgericht. Hij was het die ons het plezier van zingen heeft bijgebracht.
Dat deed hij met grote muzikaliteit, humor en enthousiasme.
Onder zijn bezielende leiding is een energiek en hecht koor ontstaan.

Zo kijken we terug op een prachtig concert ter gelegenheid van ons tienjarig jubileum op 18 mei 2019. We hebben een mooi jaar gehad om daar naartoe te werken. Robbert heeft ons daarin enorm gesteund en gestimuleerd. Om  onder andere de regie onder de knie te krijgen. Op zijn wijze en met zijn visie hebben we dat neer kunnen zetten.

Ook de jaarlijkse afsluiting van het koorseizoen georganiseerd door Robbert zorgde voor het ontstaan van een hecht koor waar we met genoegen op terugkijken. Robberts borrels en de barbecue blijven ongeëvenaard.

Robbert kwam uit een muzikaal gezin. Al op zevenjarige leeftijd speelde hij piano.  Op het Haagse conservatorium studeerde Robbert de opleiding muziekdocent daarna maakte hij een switch naar de opleiding Jazz Klassiek en Piano aan het conservatorium in Hilversum. Hij startte een muzieklespraktijk aan huis voor piano- en keyboardlessen. Daarnaast is de muzikale duizendpoot dirigent geweest van diverse koren, waaronder het Regiokoor in Ouderkerk a/d IJssel, Op Weg, Popcorn Vocals, Popkoor Schoonhoven en Eensgezindheid in Stolwijk. Veel door hem gemaakte arrangementen zijn de basis geweest voor tal van succesvolle uitvoeringen.

We herinneren Robbert als een uniek en fijn mens en zijn dankbaar voor de mooie momenten
die we met hem hebben beleefd.

Op zijn crematie hebben we van hem afscheid genomen met een mooie gedenkwaardige erehaag.