Naar aanleiding van onze optredens op 1 en 2 oktober heeft RTV Krimpenerwaard een artikel geplaatst op hun website.

Het originele artikel is via de link te vinden op de website van RTV Krimpenerwaard.

https://www.rtvkrimpenerwaard.nl/site/kippenvelmomentje-bij-concert-popkoor-schoonhoven/

 | 

Foto: Niels van Buren

 

HAASTRECHT – Voor twee uitverkochte zalen gaf Popkoor Schoonhoven  zaterdag 1 en zondag 2 oktober een succesvol concert in Concordia in Haastrecht. 

Uptempo nummers en ballads wisselden elkaar in rap tempo af maar ook waren er solo’s  en vocale ensembles van koorleden die nummers speciaal voor het concert hadden ingestudeerd. Toen het koor het nummer Skyfall van Adele inzette, zorgde dat voor een kippenvelmomentje bij het publiek dat het koor beloonde met een staande ovatie. Vanaf de oprichting in 2009 kent Popkoor Schoonhoven een vast aantal koorleden, zo’n 50 in totaal. De zangers en zangeressen zingen al jarenlang samen. En juist die ervaring zorgt ervoor dat de klankkleuren van de vocalisten naar elkaar zijn toegegroeid.  Onder leiding van de eigen dirigent Rudolf Diderich brengt het koor de nummers trefzeker en met de nodige kwetsbaarheid.